Němci a Švédové nalákali uprchlíky do Evropy na štědré sociální dávky, říká Petr Mach ze Svobodných

Hackeři se nabourali do soukromého e-mailu premiéra Bohuslava Sobotky. Ten by měl podle Petra Macha, předsedy Strany svobodných občanů, na to reagovat a odstoupit.

Otevření cizí pošty je sice podle Petra Macha zločin, ale premiér by se měl zamyslet, jestli neohrožuje celou Českou republiku. „Premiér si psal o lecčems, je potenciálně vydíratelný a měl by na to reagovat. Měl by odstoupit,“ domnívá se.

Současně dodává, že on sám freemailové služby nepoužívá. „Nejsem zvyklý mít více než jednu e-mailovou adresu,“ vysvětluje. Odborníci a poradci by podle jeho slov měli premiérovi vysvětlit, že by freemailové služby neměl používat.

Moderátorka Helena Šulcová se také ptala na spojení Svobodných a Stranou soukromníků, kterou financuje podnikatel Ivo Valenta. Přitom právě členové Svobodných často kritizují Andreje Babiše jako podnikatele, který se ocitá ve střetu zájmů. „Nevadí nám podnikání. Pan Babiš nám nevadí jako podnikatel, ale pokud je ve střetu zájmů, tak nám to vadí,“ nastiňuje Petr Mach.

Čtěte také

Na evropské politice kritizuje především přístup Německa a Švédska. Tyto země podle něj nalákaly uprchlíky do Evropy na štědré sociální dávky. „Němci a Švédové by se měli zamyslet, kde udělali chybu. A pokud si uprchlíky pozvali, tak je zřejmě ve svých zemích chtějí,“ dodává.

Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů

Z jakého důvodu tvrdí, že je schengenský prostor mrtvý? A proč nesouhlasí s možným přerozdělováním uprchlíků v rámci Evropské unie? I to jste mohli slyšet po 17. hodině.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio