Někdy je pozornosti až moc. Gabriela Koukalová si fanoušků váží, jen občas se to zvrtne

20. leden 2018

Před lety možná kdekdo s posměškem nazýval biatlonisty myslivci, ale v posledních letech jsou z českých reprezentantů sportovní hvězdy. Jednou z těch největších se stala Gabriela Koukalová. Jak se vyrovnává s pozorností fanoušků i kritiků?

Biatlonistka si podpory váží. A tak na jaře minulého roku přijela na biatlonovou exhibici v Jablonci nad Nisou vyzbrojena podepsanými plyšáky, kartičkami a plakáty na rozdávání.

„Je prostě nejlepší. Vyhrává a stejně není namyšlená a je hrozně milá a fajn,“ říká o Gabriele jedna z jejích malých fanynek. Biatlonistka si získala srdce všech generací. Není město, ve kterém by ji alespoň někdo nepoznal a nepřišel pro fotku nebo podpis.

Olympijský rok

Někdy je ale pozornosti až příliš. A není jen pozitivní. Kritika se Gabriele nevyhýbá a projevuje se hlavně na sociálních sítích. Jsou i tací, kteří se ji snaží slovně ranit. „Občas se to nějak zvrtne. Já jsem chytlavá na ty špatnosti. A to je pravda, že občas umím být i celkem slušné zvíře,“ přiznává Koukalová.

Když ale oznámila, že ze zdravotních důvodů nepojede na olympijské hry v Jižní Koreji, fanoušci se k ní rozhodně neotočili zády a rozhodnutí podpořili. Zdraví je i pro ně přednější.

autor: David Nyč
Spustit audio