Nejsem v bráně, abych dělal takové šílenosti, mrzí chyby Pavla Francouze

13. prosinec 2014

Hokejisté Litvínova poprvé v sezóně nestačili na extraligového lídra z Třince. V souboji dvou aktuálně nejlepších týmů prohrála Verva ve 29. kole na svém ledě 3:5 a její ztráta na první Oceláře narostla na šest bodů. Pomohly k tomu i dvě ojedinělé chyby litvínovského brankáře Francouze.

„Třinec není mužstvo, které by s někým čtyřikrát za sezonu prohrálo. Očekávali jsme, že to bude, stejně jako předchozí zápasy, vyrovnané“ uvědomoval si po zápase trenér Litvínova Radim Rulík.

Šťastný den neměl domácí brankář Pavel Francouz, který přispěl ke 2 hostujícím gólům. „Jsem v bráně od toho, abych chyby napravoval a ne, abych vyráběl takovéhle šílenosti. Beru to na sebe, mrzí mě, že jsem klukům nepomohl. Je jen na mě, abych to v příštím zápase napravil,“ namotivoval se litvínovský gólman.

Do utkání vedoucích týmů tabulky nastoupil po zranění. „Není to lehké skočit po 14 dnech do takového zápasu, ale ohromně jsem se těšil, měl jsem velkou chuť do hokeje a mrzí mě, že se mi to nepovedlo,“ litoval gólman.

Vyčítal si gól Hrabala od modré čáry a hlavně první gól Ocelářů, kdy při rozehrávce nastřelil Hrňu, od kterého se puk odrazil od branky.

„V našem oslabení na mě nahodili puk, rozhodl jsem se, že ho budu hrát. A když už u mě byl jejich hráč blízko, nedokázal jsem to rozhodnutí zastavit a byla z toho tahle obrovská chyba,“ popsala čtyřiadvacetiletá jednička v brance Litvínova.

Soustředěný Litvínov může hrát s kýmkoli

Smíšené pocit měl i Jakub Petružálek, který sice vstřelil krásný gól, devět minut před koncem ale namazal hostům na vyrovnání. „S týmem, jako je Třinec, si tohle nemůžu dovolit, spíš to hrát na jistotu. Zkoušel jsem, abychom šli do útoku, ale puk mi skočil, byla to moje chyba,“ nevymlouval se útočník.

Verva zase ukázala bojovné srdce, když smazala třinecké vedení o dvě branky, na vítězství to ale nestačilo. „Tým ukázal sílu už v Plzni, kdy jsme byli dole 1:5 a stáhli jsme to na 5:5. Dokázali jsme, že můžeme hrát s jakýmkoli týmem, ale musíme být 60 minut soustředění,“ ví Jakub Petružálek.

autoři: apr , dak , vman
Spustit audio