Nejméně sedm lidí zemřelo o velikonočním víkendu na českých silnicích

29. březen 2016

Navzdory nasazení zhruba tří tisíc dopravních policistů umírali na českých silnicích lidé i o těchto Velikonocích. Od zahájení prodlouženého víkendu si dopravní nehody vyžádaly nejméně sedm životů. Nejtragičtějším dnem byla neděle se čtyřmi mrtvými.

Už v pátek našli v havarované dodávce ve Střezimíři na Benešovsku kolemjdoucí mrtvého člověka na místě spolujezdce. Řidiče pak policie zadržela doma, kde nadýchal přes jednu promile alkoholu.

Zatímco v sobotu na českých silnicích podle dostupných údajů nikdo nezemřel, nejtragičtější nehoda se stala v neděli nedaleko Skřipova na Opavsku.

Šestatřicetiletý řidič dodávky, který nadýchal přes promile alkoholu, naboural do stromu. V dodávce zemřela třiatřicetiletá žena a pětiletý chlapec, tříletý utrpěl jen lehčí zranění a je v nemocnici.

V neděli do stromu naboural i šestapadesátiletý řidič osobního auta na Havlíčkobrodsku, který na místě zemřel. V neděli došlo celkem k 155 nehodám, z toho 20 řidičů bylo opilých.

Velikonoční pondělí se neslo ve znamení smrtelných nehod motorkářů, které na silnice po zimní pauze vylákalo slunečné počasí. Kolem poledne se v Plzni na Klatovské třídě srazil motocyklista s odbočujícím osobním autem. Přes veškeré úsilí záchranářů pětatřicetiletý motorkář zraněním na místě podlehl.

Pondělní nehoda na dálnici D11, při které se srazilo 15 aut a pět lidí bylo zraněno

Smrtelnou nehodu vyšetřovali i policisté na Bruntálsku. Devětačtyřicetiletý motorkář tam mezi obcemi Malá Štáhle a Václavov zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu zatáčkou položil svůj stroj na bok. Následně vyjel mimo vozovku, kde narazil do svodidel. Svým zraněním na místě podlehl.

Hromadná nehoda 15 vozidel zablokovala včera večer zhruba na tři hodiny dálnici D11 na 18. kilometru ve směru na Prahu. Pět lidí se lehce zranilo.

Před rokem o velikonočních svátcích zemřelo 11 lidí. Za větší počet nehod o svátcích může většinou alkohol a také sváteční řidiči, kteří vyrážejí za příbuznými.

autor: lov
Spustit audio