Nejlepší gymnastky z celé republiky se sešly v budějovické sportovní hale

27. listopad 2017

Jihočeská metropole hostila šampionát gymnastek. Fotbalisté Dynama i Táborska zakončili rok 2017 prohrou. Motor bojoval o body v Přerově. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V českobudějovické sportovní hale se sešly nejlepší gymnastky z celé České republiky. Nejpopulárnější jihočeskou gymnastkou je Dominika Červenková, ale talentovaných dívek se sešla celá řada. Diváci sledovali výkony se stuhami, obručemi i kužely.

„Samozřejmě je to absolutní vrchol sezóny, na který jsme ladili formu. To se dělá tak, že předtím hodně trénujeme, jezdí se po závodech a poslední týden se nedělá tak velký objem, ale dbá se na čistotu. Tady v Budějovicích je fantastická atmosféra, těší nás to,“ řekla Milena Měřínská, trenérka brněnských gymnastek.

Dívky z Českých Budějovic připravovala Nikol Coufalová. „Je to poslední závod sezóny a děvčata se připravovala každý den, trénink byl zaměřený jenom na tuhle akci. Před závodem byla vidět nervozita, ale ony s tím umí pracovat a zvládnou to,“ komentovala.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalové Táborsko ve Fortuna národní lize prohrálo v Praze s Olympií 0:1. Dynamo České Budějovice doma s Vlašimí 0:2. Poslední zápas v roce 2017 hodnotil zklamaný Petr Javorek: „Je to škoda, asi i to štěstí nám chybělo. Nic jsme z toho nevytěžili a nakonec jsme dostali standartní gól. Je škoda, že jsme to nepohlídali a ztratili body.“

Hokejisté Motoru České Budějovice prohráli v Přerově 2:3 po samostatných nájezdech.

V extralize házenkářů Strakonice v Karviné nestačily. Výsledek z pohledu domácího celku 38:26.

V posledním zápase podzimní části druhé ligy házenkářů Lokomotiva České Budějovice porazila favorizovanou Košutku z Plzně 24:23 a s devíti body je na osmém místě tabulky. Nejlepším hráčem vítězů byl brankář Stanislav Šíma. „Hodně nás v bráně podržel, což nám pomohlo k té výhře. Byl to pěkný a napínavý zápas, který jsme rozhodli vlastně až v posledních vteřinách,“ potvrdil Martin Dvořák.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio