Natáčel film, pilotuje letadlo a také otevřel s kamarády bar. Vavřinec Hradilek je mužem mnoha snů a zájmů

14. červenec 2016

Olympijské hry stráví Vavřinec Hradilek částečně i na baru. Ale ne proto, že by zapíjel neúspěšnou snahu se do Ria kvalifikovat. Mistr světa ve vodním slalomu se svými přáteli jeden bar otevřel, a to přímo na lodi. S projektem Olympijský rok vás vezmeme do doby, kdy se všechno chystalo.

Zatím je všude kolem spousta šroubováků, zařízení včetně dřezů a barů. Za pár dní by mělo být vše provozuschopné. „Poslední práce, když mluvíme třeba o čištění, jdou jednoduše. Kluci makají, teď už to má obrys, je to prakticky hotové,“ vysvětluje Vavřinec Hradilek.

Se svým kamarádem a nyní už obchodním partnerem spíše celou stavbu glosuje a kontroluje, ale že by sám vzal třeba kladívko nebo vrtačku do ruky, to prý ne. „Vyjíždím na svěťáky, takže neuvidím celý ten porod tohoto projektu. Ale těším se už na závody,“ říká.

A jaký je Vavřinec Hradilek obchodní partner? „Vávra je sportovec, sport je u něho číslo jedna, snažím se ho nevytěžovat, co se týká obchodů. Ale zásadní věci spolu konzultujeme,“ vysvětluje Martin Kráčalík, kamarád a obchodní partner Vavřince Hradilka.

Loď váží 200 tun, povolená nosnost je 13 tun. „Když mi kluci o tomto projektu řekli poprvé, myslel jsem, že se zbláznili. Povedlo se jim to a moje hluboká poklona, tohle dokázat je úžasné,“ říká při oficiálním otevření stavitel lodi Antonín Železný.

autor: jsu
Spustit audio