Naštvané fanoušky chápu. V Brně se musí konečně něco změnit, myslí si po sestupu Zbrojovky Řezníček

29. květen 2023

Nahoru, dolů, nahoru a zase dolů. Jako jojo funguje v posledních letech fotbalová Zbrojovka Brno, která po jediné sezoně strávené v nejvyšší soutěži opět sestupuje do druhé ligy. Definitivně o tom rozhodlo až závěrečné kolo nadstavby, ve kterém Brňané doma remizovali 0:0 se Zlínem. V tabulce tak skončili poslední a krátce po utkání se museli vypořádat s hněvem fanoušků.

Hned po konci utkání se Zlínem vtrhla na hřiště brněnské Zbrojovky skupina fanoušků, která skandovala hesla proti majiteli klubu Václavu Bartoňkovi. Pod jeho vedením zažil klub třetí sestup za pět let. Bartoněk na fanoušky nijak nereagoval.

„Je to nepříjemné, asi se to dalo čekat, protože už to nějaké dvě, tři kola takto je,“ komentuje nevoli fanoušků kapitán brněnských fotbalistů Jakub Řezníček.

Zbrojovku vedl od poloviny dubna trenér Martin Hašek, kterému ale skončila smlouva a sám připouští, že novou po sestupu asi nedostane. „Nechci se pouštět do analýzy, proč je Zbrojovka v druhé lize, protože si myslím, že je to nevhodné. Je potřeba to zhodnotit bez emocí, co nejobjektivněji. Když bude zájem ze strany Zbrojovky, abych do té analýzy nějakým způsobem přispěl, tak to rád udělám,“ prohlásil kouč Hašek.

Kanonýr Řezníček zůstává 

V příští sezoně budou Brňané opět usilovat o návrat mezi elitu. Už teď je ale jisté, že odejde několik hráčů, kteří v sestupujícím mužstvu patřili k lídrům. Nepatří mezi ně útočník Řezníček, který má smlouvu ještě na dva roky. „Musí se to tu změnit a konečně s tím něco udělat. Uvidíme, co se všechno stane,“ přemýšlí útočník Řezníček, který v sezoně vstřelil 19 gólů. 

Jihomoravský kraj ale může mít i v příští sezoně zástupce v první fotbalové lize. Baráž proti Zlínu si zahraje dosud druholigový Vyškov. Druhou barážovou dvojici vytvoří Pardubice s Příbramí.

autoři: David Nekvinda , rej
Spustit audio

Související