Nastal čas na změnu trenéra u fotbalové reprezentace? Poslechněte si velkou debatu fotbalových expertů

1. duben 2022

Česká fotbalová reprezentace nezvládla klíčovou barážovou bitvu o postup na světový šampionát do Kataru. I proto se řeší, zda má u "nároďáku" setrvat současný kouč Jaroslav Šilhavý. Svoje postřehy na aktuální otázky přidají fotbalový internacionál Ladislav Vízek, bývalý asistent reprezentace František Komňacký, fotbalový reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan nebo bývalý útočník Petr Švancara. Poslechněte si další velkou fotbalovou debatu v našem Speciálu!

„Při práci reprezentačního trenéra máte na všechno daleko méně času než na klubové úrovni. Vzpomínám na období, kdy se kluci na srazy vždy těšili a mnohdy se podařilo zaskočit i silnější soupeře. Nyní s hráči stihnete před zápasem jen dva až tři tréninky a jde se hrát. Trenér reprezentace pracuje pod daleko větším tlakem a vyžaduje se, aby byl skutečnou osobností,“ přidává zkušenost bývalý reprezentační asistent František Komňacký.

V prosinci roku 2017 převzal trenérské kormidlo u pražské Slavie po Jaroslavu Šilhavém Jindřich Trpišovský, který vytáhl tým z Edenu až mezi evropskou elitu. Neopustí v případě nabídky na prestižní místo u reprezentace svůj klub?

„Myslím si, že ne. Nemůžu stále uvěřit tomu, co se Slavii dokázal, za což mu smekám klobouk. Objevil Holeše nebo Lingra, který má skvěle našlápnuto. Takovýhle "nos" na hráče, kterým se Jindra vyznačuje, patří do národního týmu, ale on bude asi chtít pokračovat v krasojízdě s klubem,“ říká o alternativě s Trpišovským Ladislav Vízek.

Prospěla by českému fotbalu změna na trenérském postu? Kdo by byl případným adeptem na prestižní místo? Mají trenéři českých ligových celků schopnosti vést reprezentační mužstvo? Poslechněte si velkou fotbalovou debatu v našem Speciálu Radiožurnálu Sport!

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související