Náměstí ožijí hokejem, České dráhy posílí spoj na Slovensko

13. květen 2011

Hokejoví fanoušci se odpoledne opět sejdou v centru Prahy. Na Staroměstkém náměstí pro ně bude připravena projekce semifinálového zápasu našeho týmu se Švédskem. Diváci obsadí i brněnskou halu Rondo, kde se bude utkání promítat na kostku nad ledem stadionu. Kvůli očekávanému zájmu pasažérů - fanoušků směr Slovensko také České dráhy posílí dopolední spoj do Bratislavy.

Čtvrtfinálový zápas, ve kterém naši hokejisté porazili celek Spojených států, přišlo na Staroměstské náměstí v Praze sledovat na tři tisíce fanoušků.

Organizátoři projekce si slibují, že dnešní utkání přiláká lidí ještě víc. Diváci budou mít k dispozici dvě velkoplošné obrazovky. Jednu o rozměrech šestapůlkrát čtyři metry a druhou menší pětkrát tři metry.

Přijít si zafandit mohou i lidé v Brně. Po 15. hodině začne v tamní hale Rondo program spojený s projekcí zápasu na velkou kostku. Akce bude zdarma.

Míst ve vlaku do Bratislavy přibude

Kvůli exponovanému hokejovému zápasu posilují České dráhy ranní vlak do Bratislavy. Vagóny navíc budou připojené ke spoji EC, který vyjede z Prahy v devět hodin a třicet minut. Podle mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové se fanoušci dostanou vlakem až ke stadionu.

„My tím posílíme spoj asi o 400 míst. Celkově souprava bude mít 14 vozů a celková kapacita bude asi 800 míst. Jeden z posilových spojů, které budou umístěny v zadní části vlaku, pojede z bratislavského hlavního nádraží do stanice Bratislava - Nové Mesto. Ta je v blízkosti stadionu, kde se zápas odehraje. Zbytek soupravy bude pokračovat dál do Budapešti,“ popsala před startem speciálního vlaku Šubová.

autoři: vav , Michal Šenk
Spustit audio