Nakoukl do Evropské ligy, pak Lukáše Hůlku vyřadilo na devět měsíců zranění

25. červenec 2015

Od fotbalu si musíte minimálně devět měsíců odpočinout. Takovou větu slyšel od lékařů obránce Mladé Boleslavi Lukáš Hůlka. Zranil se v jarním souboji s Českými Budějovicemi. Od té doby mohl prozatím na fotbalový míč a střety s útočníky soupeře zapomenout.

„V souboji jsem si udělal otřes mozku a nějakou dobu jsem byl mimo. Pak jsem začal trénovat a v souboji mi praskl přední křížový vaz na pravém koleni,“ líčí nepříjemné okamžiky dvacetiletý bek, který na sebe upozornil svou loňskou premiérou v předkole Evropské ligy.

V nejvyšší domácí soutěži, až do inkriminovaného okamžiku, odehrál třináct zápasů a radoval se z jednoho gólového zápisu.

„Jsem tři měsíce po operaci a mám za sebou úvodní fáze rehabilitace. Teď se musím dostat zpátky.“

Nebude to jednoduché. Z nejhoršího je ale venku. Nejen po stránce samotné léčby, ale i psychické pohody. Úvodní informace z úst lékařů o nucené minimálně devítiměsíční pauze nezněly příliš povzbudivě.

„Byl jsem z toho špatný. S odstupem času si ale člověk uvědomí, že to stejně nezmění. A jenom pozitivní myšlení vám pomůže k návratu zpět,“ říká Lukáš Hůlka.

Pomůže i rehabilitace na pražském Chodově v centru pohybové medicíny. Postupně zapojí do přípravy také věci přibližující se už fotbalu.

Mladoboleslavský fotbalista Lukáš Hůlka zatím trénuje bez míče, v posilovně a na rotopedu

„Můžu začít běhat, pak přijde na řadu míč a věřím, že to bude čím dál tím víc podobné hře.“ Znovu do ostré přípravy by se mohl zapojit v lednu nebo únoru příštího roku. Do prognóz se ale příliš pouštět nechce.

„Nechci nic uspěchat. V zimě budou navíc povrchy těžké i pro zdravého člověka natož pro mě,“ dodal Lukáš Hůlka.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio