Na železničním přejezdu u Mlékojed na Mělnicku srazil vlak dvě patnáctileté děti. Obě na místě zemřely

8. duben 2017

Nehoda zastavila asi na tři hodiny provoz na trati mezi Neratovicemi a Všetaty. Vlak tu srazil na přejezdu dvě děti. Příčinu neštěstí vyšetřuje policie. Dětem bylo podle informací ČTK asi 15 let, obě zemřely na místě.

„V dálkové i regionální dopravě je tam provoz přerušen. Snažíme se zajistit náhradní autobusovou dopravu. Dá se očekávat, že šetření na místě potrvá asi tři hodiny, do půl deváté,“ popsala mluvčí drah Monika Bezuchová. Omezení se podle ní dotkne nejméně pěti spojů.

Čtěte také

Podobná tragická událost se stala před osmi lety v Brně-Komárově. Rychlík tam v dubnu 2009 srazil dva chlapce ve věku deset a 11 let. Neštěstí se stalo, když přebíhali trať.

Český rozhlas v roce 2015 podrobil rychlé analýza databázi nehod, kterou si vede dopravní policie. Zjistil přitom, že od roku 2007 eviduje policie celkem 1 570 srážek s vlakem, ke kterým došlo na železničních přejezdech. Zemřelo při nich 168 lidí, těžce se jich zranilo 190. Vinu obvykle nesli řidiči motorových vozidel, výjimečně pak incident způsobil chodec, závada na vozidle či například zvěř.

autor: kso | zdroj: ČTK
Spustit audio