Na volejbalový turnaj do Dřevěnice dorazí i snowboardcrossařka Eva Samková

9. srpen 2014

V neděli skončí 61. ročník legendárního volejbalového turnaje v Dřevěnici. Mimo jiné by se v dějišti měla objevit i olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, ale hlavní program se bude odehrávat na antukových kurtech.

První víkend 2. a 3. srpna byl hlavním tahákem turnaj extraligových týmů, kterému například sekundovaly soutěže juniorů nebo veteránů. Dnes a zítra se představí ostatní milovníci volejbalu.

„Tento víkend půjde o masový volejbal. Soupeřit budou muži z krajských a okresních přeborů, ženy od krajských přeborů až po neregistrované,“ potvrdil zástupce ředitele turnaje Václav Nidrle.

„V turnaji je dnes 69 mužstev, zhruba půl na půl v obou kategoriích. Předpokládáme, že odehrajeme nějakých 200 zápasů a skončíme okolo desáté večer,“ přidal podrobnosti Nidrle.

Nastoupit tak můžou muži, kteří jsou registrovaní od krajských až po okresní soutěže, u žen můžou hrát i neregistrované. „To jsou týmy, které se dají dohromady třeba ráno přímo ve Dřevěnici.“

V průběhu turnaje má Česká unie sportu v plánu představit v Dřevěnici akci Sportuj s námi.

„Ta je plánována až na neděli při zápasech smíšených družstev, kde startují čtyři muži a dvě ženy. Měl by přijet předseda České unie sportu pan Jansta nebo olympijská vítězka ze Soči Eva Samková, na kterou se všichni těšíme,“ usmívá se Nidrle.

Letošní ročník je v pořadí 61., největší zájem o účast na volejbalovém klání v Dřevěnici byl v roce 1987.

„To jsme zaznamenali rekordní účast 589 družstev. Hrálo pod patronací MOV, byla vyvěšena vlajka MOV a přítomný byl i zástupce Mezinárodního olympijského výboru,“ pochlubil se Václav Nidrle. V posledních letech už je účast podstatně nižší.

„Zúčastňuje se okolo 250 týmů a to bohatě stačí, alespoň si všichni více zahrají. Ale týmů ubývá, což je docela smutné zjištění,“ dodává zástupce ředitele Václav Nidrle.

autoři: vlk , špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio