Na vítkovickém stadionu si poprvé po koronaviru zazávodili atleti

2. červen 2020 08:50

Společně na startu – to je název pro startující atletickou venkovní sezonu. Po koronavirové pauze zápolily všechny věkové kategorie na více než 170 místech po celé republice. V Ostravě-Vítkovicích to byli starší žáci a dorostenci.

„Minulý týden mělo žactvo takový povinný víceboj, to bylo na rozhýbání stadionu, ale teď je to oficiální spuštění atletické sezony. Každý klub si mohl určit kategorie, ve kterých se závodit – my jsme na to rozzávodění zvolili starší žáky a dorostence,“ vysvětlil předseda vítkovického atletického oddílu Oldřich Zvolánek.

Mezi natěšenými atlety byl i dorostenec Benjamin Vrbovský, který si zaběhl dvoukilometrovou trať. „Jsem velmi rád, že máme konečně závod. Zpočátku jsme trénovali doma individuálně, pak byly nějaké společné tréninky, ale závody nebyly žádné,“ poznamenal.

Čtěte také

Vrbovský běhá střední tratě. V listopadu na mistrovství světa v běhu do vrchu v Argentině skončil nejlepší z Čechů na 17. místě. Ale zatím v rodném Jeseníku dává spíše přednost běhu na lyžích. Přesto chce nějakou dobu ještě zůstat sportovním obojživelníkem. „Teď zatím běžecké lyžování. Ale do budoucnosti uvidím, co mi půjde líp, pak se rozhodnu pro jeden z těch sportů,“ dodává.

Teď před začátkem léta se Vrbovský může těšit na atletickou sezonu, celý kalendář se pro mládežnické kategorie uzpůsobil. „Celé se to posunulo, žáci a dorostenci o své závody nepřijdou, jen budeme neobvykle soutěžit v prázdninovém čase,“ říká Oldřich Zvolánek.

A už v pátek se v Ostravě ve Vítkovicích na Městském stadionu představí nejlepší čeští atleti. „Pokračujeme už v plné síle a v plné sezoně takzvaným mikromítinkem, kde už budou nějací reprezentanti. Věřím, že ten závod rozjede sezonu už naplno,“ těší se Zvolánek na první velké závody dospělých.

Spustit audio