Na Vánoce nesmí chybět řízek a bramborový salát, manželka umí nejlepší! S Theodorem Gebre Selassiem nejen o fotbale

7. prosinec 2021

Hostem Pavla Petra v pořadu Setkání u mikrofonu byl reprezentační fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie. Povídali si nejen o fotbale, ale také o Etiopii a působení v Německu, se zastávkami u charity a dobré kávy a pochopitelně také u současného angažmá v libereckém Slovanu.

Při natáčení rozhovoru

Zemí tatínka Theodora Gebre Selassieho je Etiopie, fotbal v Česku hrál ve Velkém Meziříčí, Jihlavě, Slavii, Liberci. Ve své fotbalové kariéře získal zatím tři ligové tituly, dva se Slavií, jeden se Slovanem Liberec. Devět let působil jako profesionální fotbalista v německých Brémách, odkud se nedávno vrátil do libereckého Slovanu. Narodil se na Štědrý den a má rád kávu.

Jaký vztah má Theodor Gebre Selassie k Etiopii? Čím chtěl jako malý být, jaké měl sny a čím ho oslovil právě fotbal? Komu vděčí za to, kde ve fotbale je?

Jak vzpomíná na Liberec, ten první, před Německem a jaký byl návrat? Čím je pro něj fotbalová kabina? Jak zatím vnímá svou libereckou misi a podzimní výsledky Slovanu?

Jméno Gebre Selassie je spojené také s charitativní činností. Co ho vlastně k charitě vede a jak vypadá jeho aktuální pomoc ve spojení s kávou?

Blíží se Vánoce, Štědrý den, který je zároveň dnem narozenin Theodora Gebre Selassieho. „Když jsem byl dítě, bylo to velmi náročné,“ směje se. „Když jste dítě, je to o dárcích, když máte děti sám, je to už o něčem jiném,“ dodává. A jaká je pro něj ideální představa Vánoc a co třeba nesmí chybět na Štědrovečerní tabuli?

Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související