Na Šumavský MTB maraton se chystají zkušení závodníci i začátečníci

1. srpen 2014

Zadov mají příznivci sportu spojen především s běžeckým lyžováním, ale v letních měsících vévodí Šumavě především cyklisté. Platit to bude také o víkendu, kdy závodníkům začíná Šumavský MTB maraton České spořitelny.

„Historie závodu je zaměřená na širokou veřejnost, na to, aby byly tratě dobře sjízdné. Většina tratě vede po širokých lesních cestách, místy nechybí ani asfalt. Lidé se nemusí bát projet si trať našeho maratonu,“ vyprávěl před rokem ředitel závodu Petr Steinbach.

Pro letošek došlo ke zkrácení trati na 54 kilometrů, k další razantní změně dojde příští rok. „Končí nám pětileté povolení na stávající trasu. Budeme ji chtít nějakým způsobem předělat,“ prozrazuje ředitel závodu.

Na své si přijdou velcí i malí. Dětské závody odstartují dopoledne. Všichni všechno najdou na jednom místě, jen účastníci závodu na 54 kilometrů se ke startu musí dostavit pod sjezdovku Kobyla. Celkově se počty závodníků také letos blíží tisícovce.

„Na sobotní závod je přihlášených bezmála 900 lidí, na neděli je zapsáno okolo osmdesáti závodníků,“ konstatuje Steinbach.

Závodu, který je zařazen do seriálu pro Kolo pro život, MTB maratonu České spořitelny, se zúčastní také Daniel Dudáček z Cyklo teamu Jiřička.

„Pojede se v krásné šumavské přírodě, tratě jsou relativně lehké. Příležitostí je dost pro všechny od amatérů až po ty, co úplně začínají. Podle mě tenhle seriál přitáhne další lidi, kteří jsou schopní jezdit a kteří mají chuť se pohybovat v přírodě,“ myslí si Dudáček.

Víkend bude na Šumavě prostě patřit cyklistům.

autoři: kaj , Petr Hašek
Spustit audio