Na splitském letišti měli problém s výhrůžkami

14. srpen 2004
Vysílání v Chorvatsku 2009

Neznámý muž včera večer zatelefonoval na letiště Split-Kaštela, že se v budově nachází bomba. Na místo byli okamžitě přivolaní pyrotechnici a hasičí, kteří společně se zaměstnanci letiště celý prostor prohledali. Žádnou výbušninu nenašli. Díky jejich rychlému zásahu ani nebylo nutné zablokovat dopravu. Za několik desítek minut tak obnovili standardní provoz letiště.

V tomto období je Jadranu na dovolené téměř 620 tisíc hostů. Je to podobný počet jako loni a jako v letech předchozích je to vrchol turistické sezony. Nejvíc turistů navštívilo Splitsko dalmátskou oblast - 97 tisíc, což je o 5 procent více než loni. Druhým oblíbeným místem je okolí Zadaru, tam je 74 tisíce lidí. Zvýšil se také zájem o naturistické kempy.

Na Hvaru v současnosti pobývá vzácný host - chorvatský prezident Stjepan Mesič. Ostrov je jedním z jeho oblíbených míst. Část svého volna se tam rozhodl strávit u známého chorvatského vinaře v oblasti Svjetoj Nedelji. Chorvatský prezident je milovníkem a znalcem dobrého vína.

autor: mfi
Spustit audio

Více z pořadu