Na Slavnostech piva v Českých Budějovicích se bude ochutnávat, tančit i soutěžit

7. červen 2013

Slavností piva v Českých Budějovicích se letos zúčastní 88 vystavovatelů. Už 17. ročník se uskuteční na Výstavišti od pátečního poledne do sobotní půlnoci. Zastoupena budou také piva ze Slovenska, Ruska nebo Kazachstánu.

Pořadatelé vybrali letos do doprovodného programu i trochu netradiční kapely.

„Novinkou, která se před několika lety osvědčila, ale pak se od ní upustilo, je to, že jsme otevřeli Pavilon Z. V rámci doprovodného programu tam máme dvě pódia. Jedno v pivovarské zahradě a druhé v pavilonu Z,“ upřesňuje vedoucí útvaru správy majetku a obchodu Výstaviště České Budějovice Jan Schmidtmayer.

V Pivovarské zahradě si budou moct lidé poslechnout country. „Bude hrát Bryčka a Greenhorns. V sobotu bych všechny pozval na Sto zvířat, potom bude hrát Generační konflikt a večer od osmi hodin Led Zeppelin Southern revival,“ doplňuje Schmidtmayer s tím, že v přímo v Pavilonu Z si můžou lidé i zatancovat.

Na Slavnostech piva se koná také 17. ročník degustační soutěže Pivo České republiky. Ta začala už ve středu a je určena pouze pro odbornou veřejnost, která vyhlásí výsledky v sobotu v 11 hodin. Jak říká organizátor Alois Srb, soutěž bude tradičně rozdělena do kategorií.

„V osmnácti kategoriích soutěží 52 pivovarů a přihlášeno je 300 vzorků. Kategorie jsou zvlášť pro velké pivovary, potom jsou zvlášť kategorie pro minipivovary. A protože dnes existuje řada společných druhů piva, které vyrábějí jak velké, tak malé pivovary, tak jsou i společné kategorie jako Netradiční pivo, Ochucená piva nebo Kvasnicová piva,“ uzavírá Srb.

Lidé mohou přijít na Slavnosti piva na českobudějovické výstaviště v pátek i v sobotu až do půlnoci.

autoři: kbch , ak
Spustit audio