Na Radiožurnál se vrací Koncerty pro jiné myšlenky

2. červenec 2020

Český rozhlas Radiožurnál naváže v červenci a srpnu na projekt Koncerty pro jiné myšlenky. Rozhovory Lucie Výborné tentokrát doplní živé koncerty Vladimíra Mišíka, Anety Langerové, Iva Jahelky, Marka Ztraceného, Xindla X, skupiny Tatabojs, Lake Malawi nebo Police Symphony Orchestra.

Koncerty pro jiné myšlenky vznikly s cílem rozptýlit posluchače během nouzového stavu a se stejným záměrem budou pokračovat i v letních měsících. Rozhovory spojené s živou hudbou se budou vysílat každý pátek v 18:30. To nejlepší z koncertů následně Radiožurnál zařadí také do nedělního dopoledního vysílání od 10:00.

„Letošní prázdniny budou v mnoha ohledech netradiční. Řada lidí neodcestuje na dovolenou do zahraničí a své volné dny bude trávit na chatách, chalupách nebo v kempech. My jim tento čas chceme zpříjemnit, a proto zařazujeme na páteční večery speciální formát ‚pro jiné myšlenky‘, tedy mimořádné rozhovory Lucie Výborné a k tomu skvělé koncerty,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Radiožurnál Ondřej Suchan.

První Koncert pro jiné myšlenky se uskuteční 3. července na hradě Kašperk. Hosty moderátorky Lucie Výborné budou zpěvák Marek Ztracený, kastelán Václav Kůs a moderátor Českého rozhlasu i občasný průvodce na Kašperku Martin Karlík. O týden později se pak posluchači mohou těšit na koncert skupiny Tatabojs.

Všechny koncerty lze sledovat také sociálních sítích Radiožurnálu nebo na webech radiozurnal.rozhlas.cz a iRozhlas.cz.

Spustit audio