Na Noční běh pro Světlušku letos skočilo skoro 6000 běžců

18. květen 2022

Běžci, doběhli jsme do cíle! Po nucené pauze jsme si letos ve všech městech opět vychutnali společný výběh bez omezení a za doprovodu probouzející se přírody. Pro těžce zrakově postižené se vám letos podařilo vyběhat celkem 2,3 milionu korun. Společně s námi města rozsvítilo 5 745 dobrých duší, včetně těch, co se rozběhli v barvách svých firemních týmů, i běžců s hendikepem. Běžci na místě navíc posvítili Světlušce dary a koupěmi na stánku v celkové částce 177 tisíc korun.

„Noční běh pro Světlušku nás už po jedenácté přesvědčil o tom, že k životu nadačního fondu neodmyslitelně patří kontakt s dárcem. Potřebujeme se s lidmi, kteří Světlušku podporují pravidelně či jednorázově, potkávat, budovat důvěru a vztah prostřednictvím společných zážitků. Ráda se zaposlouchám na trati do rozhovorů našich běžců, jako by jim tma nabízela příležitost být více vnímaví vůči druhým a otevření vůči sobě. I to patří k Nočnímu běhu pro Světlušku,“ popisuje ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová, která se rovněž poctivě ve všech městech proběhla.

Protože letošní účastníky lákalo na běh motto „Skoč na Noční běh pro Světlušku,“ byla součástí doprovodného programu také „hopsací“ vystoupení. Workshopy a představení obstaraly v Plzni, Praze, Brně, Olomouci a Jihlavě tři sympaťandy z týmu JUMP IT. V Ostravě se o zábavu postaral tým na skákacích botách HOPsej.cz a trampolínový park HopJump.

Děkujeme také umělcům, kteří se postarali o energické hudební rozproudění – kapela MYDY, zpěvačka Tereza Maškova, DJ Biodan, DJ Schaff, DJ Garlic, DJ Lowa, kapele Endorfiny, kapele Major Major a písničkářce Kaczi. Děkujeme také dalším umělcům, kteří se k nám připojili, a postarali se tak o charakteristickou atmosféru – bubenické show Tokhi & Groove Army a Anatolovi Svahilcovi ze Slam poetry.

Za možnost běhy pořádat dle našich představ děkujeme generálnímu partnerovi Kaufland a hlavním partnerům Hannah, Česká spořitelna a Hella. Poděkování náleží i Českému rozhlasu a České televizi, že o Nočním běhu pro Světlušku dali vědět vám všem.  

Děkujeme a těšíme se zase za rok!

 

Spustit audio