Na mostecké diskotéce se střílelo

27. prosinec 2003

Osmnáctiletý mladík nepřežil střelbu na známé mostecké diskotéce Neprakta. O dva roky staršího muže převezla záchranka s těžkými zraněními do místní nemocnice. Skupinka podnapilých lidí se domáhala vstupu na diskotéku, ochranka nejprve vystřelila do vzduchu, poté jednoho z nich zasáhla. V době střelby, tedy čtyřicet minut po půlnoci, bylo na diskotéce zhruba 200 lidí.

Kriminalisté jsou stále na místě a případ šetří. Podle prvních informací, které nám řekl krajský operační důstojník Bohumil Soukup, střílel pracovník ochranky, kterou fyzicky napadla skupina zatím neznámých útočníků. Výtržníci údajně řádili už před diskotékou, kde baseballovými pálkami zničili mercedes. "Poté se pokoušeli vniknout do objektu, rozbili skleněnou výplň a agresivně napadli členy bezpečnostní služby. Použili pálky, pracovník ochranky vystřelil do vzduchu a pak po nich, trefil jednoho a jednoho zranil."

Nikdo další nebyl zraněn. Policie diskotéku ihned vyklidila a na místě zadržela celou skupinku lidí, kteří se chtěli dostat do klubu, i muže z ochranky. Obvinění zatím krajští kriminalisté nikomu nesdělili.

autoři: ark , jze , jpa
Spustit audio