Na Mělnicku najel rychlík na kameny. Zřejmě je tam naskládaly děti

19. červenec 2017

Policie vyšetřuje, proč najel rychlík do bariéry z kamení na trati do Chomutova. Vlak do ní narazil v úterý večer. Podle svědků daly kameny na koleje s největší pravděpodobností děti. Píše to server Novinky.cz.

Nehoda se stala poblíž zámku Nelahozeves na Mělnicku, nikdo nebyl zraněn. Na místo přijeli policisté a vyšetřovatelé Správy železniční dopravní cesty.

Nehoda zkomplikovala dopravu. „Rychlík jedoucí z Prahy ve směru na Ústí nad Labem najel na řadu kamení vyskládaného na kolejnici. Z tohoto důvodu musel být na trati z Kralup do Nelahozevsi přerušen provoz. Vlaky jezdily po jedné koleji,“ řekl mluvčí správy Pavel Tesař.

Ve vlaku tou dobou cestovalo zhruba 100 lidí. „Vlak jel rychlostí 90 kilometrů za hodinu, nevykolejil a pokračoval do stanice,“ potvrdila mluvčí mělnické policie Markéta Johnová. Podle jejích slov policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení.

V posledních dnech to nebyl jediný případ, kdy vlak najel na překážku na trati. V sobotu najel osobní vlak na trati z Čerčan do Světlé nad Sázavou u Kácova do balíku slámy. Ve vlaku cestovalo 30 dětí a nikomu z nich se nic nestalo. Kvůli vyšetřování nehody byl ale na trati několik hodin omezený provoz.

autoři: von , lng
Spustit audio