Na Letnou přichází nová posila, Mareček dostane ve Spartě smlouvu na tři roky

15. srpen 2013

Třiadvacetiletý záložník Lukáš Mareček přichází z bruselského Anderlechtu a měl by do konce týdne podepsat smlouvu s letenským klubem. Do tréninku se odchovanec Brna zapojí během středy. Po Vackovi, Ujfalušim a Dočkalovi je Mareček další posilou, kterou Sparta získala během léta.

I když je kádr pražské Sparty hodně nabitý, věří Mareček, že by se měl prosadit. „Samozřejmě vím, že konkurence je veliká. Udělám maximum, abych se prosadil do základní sestavy a pomohl k titulu. Konkurenci vnímám a jsem nachystaný se s tím poprat," řekl Mareček.

V Anderlechtu působil Mareček od roku 2000, ale nedostával tolik příležitostí, a tak mu kouč John van den Brom doporučil hostování v Heerenveenu. Tam odehrál Mareček během minulé sezony 30 zápasů a dal dvě branky. Pak přišel před sezonou návrat do Anderlechtu, kde se s ním ale nepočítalo. Marečkovi nabídlo vedení buď přeřazení do B-týmu, nebo možnost odejít.

Mládežnický reprezentant je domluven se Spartou, že ho koupí. Hostování by nemělo připadat v úvahu. Do konce týdne by měl být přestup záložníka, který se poprvé v české nejvyšší soutěži představil v dresu Brna v sedmnácti letech, dotažen do konce.

autor: fk
Spustit audio