Na letišti ve Splitu je rušno

17. srpen 2004
Vysílání v Chorvatsku 2009

Rekordní počet cestujících využil o minulém víkendu služeb letiště Split-Kaštela. Ve 115 letadlech přiletělo a odletělo 18 tisíc lidí.

Minulý měsíc prošlo splitským letištěm 130 tisíc cestujících, v srpnu jich bude podle prvních odhadů minimálně o 10 tisíc víc.

Chorvatsko letos netrápí velké lesní požáry jako v loňském roce. Jedním z důvodů je dobré počasí a také, jak říkají chorvatší hasiči, větší informovanost turistů. Navíc jsou po loňských zkušenostech hasičské jednotky lépe připraveny i vybaveny. Chorvatská vláda totiž uvolnila na prevenci o pět milionů kun více než loni.

V Chorvatsku by mohl začít působit nový mobilní operátor. Ke dvěma stávajícím - VIP a HT mobil - tak s největší pravděpodobností za několik měsíců přibude další. Proniknout na chorvatský trh mobilních komunikací projevilo zájem hned několik světových firem. Média tvrdí, že jsou mezi nimi Tele2, Telenor, Orang či Monaco Telecom.

Zástupci chorvatských telekomunikací se k těmto spekulacím zatím odmítají vyjádřit. Jména firem, která se ucházejí o post třetího mobilního operátora v zemi, oznámí až 14. září.

autor: mfi
Spustit audio

Více z pořadu