Na konci roku má nejrychlejší žonglér světa diář nabitý k prasknutí. Na české Vánoce si ale čas udělá

Co mají společného Jean Gabin, Edith Piaf a Mario Berousek? Všichni tři se dostali do slavného pařížského Moulin Rouge jako účinkující, což se nepovede jen tak někomu. Mario Berousek totiž umí nejrychleji na celém světě žonglovat s kuželi. Jeho umění si teď užívají ve Francii, kde vystupuje v cirkuse. Cirkusy totiž k francouzským Vánocům neodmyslitelně patří.

Potlesk na otevřené scéně v Poissy na západě Paříže sklízí právě Mario Berousek, nejrychlejší žonglér světa. Je jednou z hlavních atrakcí zdejšího vánočního cirkusového programu.

Čtěte také

Jeho dech beroucí vystoupení oceňují i děti. Potvrzuje mi to asi jedenáctiletý klučík, kterému se nejvíce líbí právě rychlost, s jakou český artista žongluje. Během představení ho prý ovšem zaujalo více atrakcí – zejména klaun, kterému jeho kamarádi dávají přednost dokonce i před zvířaty.

K cirkusu patří kromě zábavy i trocha napětí. Malá holčička přiznává, že měla velký strach z vrhačů nožů. Bála se, že mohou ublížit dámě, kolem níž se nože zabodávaly.

Čtěte také

Hektické cirkusové Vánoce

Cirkus patří k francouzské tradici a nikdo tady si bez něj nedovede Vánoce představit. Nejen děti tady v Poissy jásají – nechybí drezůra slonů, hadí ženy, artisté, klauni, velbloudi a pochopitelně i žongléři včetně jednoho z nejslavnějších na světě – Maria Berouska.

Mario Berousek právě oslňuje francouzské publikum v cirkuse v Poissy u Paříže

Až skončí s účinkováním v tomto vánočním cirkusovém programu, čeká ho cirkusový festival v Holandsku a v lednu pak v Monte Carlu.

Český žonglér, vystupující dlouhá léta v Moulin Rouge, miluje na cirkuse především atmosféru a kontakt s dětmi. Konec roku má rád. Těší se i na Vánoce, byť budou částečně pracovní, jak je v jeho případě obvyklé.

autor: jšm
Spustit audio