Na horoskopy nevěřím, nový singl Gemini je spíš ironie, říká v Londýně usazená hudebnice Aiko

20. září 2021

Zpěvačka Alena Shirmanová-Kostebelová alias Aiko se narodila v Moskvě, vyrůstala v Karlových Varech a dnes žije a studuje hudební produkci v Londýně. V minulosti se zúčastnila hitparády neobjevených Radia Wave Startér a znát ji můžete taky z našeho playlistu. Teď nejčerstvěji s novým singlem Gemini, který vyšel na začátku září.

„Téma Blíženců jsem v singlu zvolila proto, že se v poslední době lidé v mém okolí často baví o znameních zvěrokruhu. A často jsem slýchávala větu, že někdo je takový a takový, většinou v nějakém negativním kontextu, protože je to třeba Ryba, Blíženec nebo Lev. Já osobně tolik na horoskopy nevěřím, přijde mi to vtipné, jako zábava, ale nic seriózního. Napsat tu písničku pro mě byla taková ironie,“ vysvětluje hudebnice.

Aiko

Aiko si velmi zakládá na své vizuální identitě, ať už jde o účty na sociálních sítích, nebo videoklipy. „Když už ve studiu produkuju, tak si nějakým způsobem dokážu vybavit, co by k tomu krásně sedělo vizuálně. Myslím si, že jak hudba, tak třeba i oblečení nebo vizuály jsou nějaký komplet, jak tu písničku podat,“ říká.

A jaké cíle by si v blízké budoucnosti chtěla Aiko vyplnit? „Teď bych se chtěla dostat na předskakování – na nějakou tour. Nemám nikoho konkrétního, ke komu bych chtěla, jen bych si chtěla vyzkoušet odjet tu štreku s více koncerty. Pak by mě bavilo dostat se do tisku, do nějakých fashion věcí. A taky bych se chtěla s hudbou dostat do filmu,“ uzavírá Aiko.

Které domácí popové interprety poslouchá? Jak se proměnil její hudební svět s příchodem manažera? A jak teď Aiko vypadá na pódiu? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio