Na holky se nepíská. A v Indii se na ně ani nekouká déle než 14 vteřin

18. srpen 2016

Indie se baví úředníkem z federálního státu Kérala, podle kterého se na ženy smí zírat maximálně 14 vteřin. Pak už by to podle něj bylo porušení zákona a mohl by následovat trest. Jeho slova vyvolala pobavení, ale i vážnou diskuzi o tom, jak by se muži měli chovat k ženám.

Jak úředník na čtrnáctivteřinové pravidlo přišel? To je záhada i pro vládu federálního státu Kérala. Za vše může osvětová přednáška pro ženy, na které úředník Rishiraj Singh vystoupil.

Prohlásil tam, že pokud na ženu muž zírá déle než 14 vteřin, mají si na něj stěžovat a dotyčný pak bude potrestaný. V žádném zákoně se o takovém čísle ale nemluví, a tak nakonec i kéralská vláda musela uvést na pravou míru, že žádný limit pro zírání neexistuje.

Úředník svým tvrzením vyvolal vlnu zájmu na sociálních sítích. Řada z nich se ho zastává, protože ve své přednášce ženy především nabádal, aby se nebály jakékoliv obtěžování hlásit, protože se Indie s tímto problémem potýká dlouhodobě.

14vteřinové pravidlo ale vyvolalo i pobavení, vzniklo několik populárních parodií a někteří muži se ptají, jestli začíná 14vteřinový limit běžet znovu, pokud mrknou.

autor: vid
Spustit audio