Na chorvatských plážích se nesmí prodávat pečivo

26. srpen 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Koblihy a další pečivo byste na chorvatských plážích kupovat neměli. Toužíte-li po luxusní dovolené jeďte do Dubrovníku. Tam rostou nové hotely.

Na chorvatských plážích se nesmí prodávat pečivo. Hygienici sice kontrolují dodržování této vyhlášky, ale nejsou všude. Prodavači to často zneužívají a koblihy nebo koláčky na pláži prodávají. Hrozí jim za to pokuta až 20 tisíc kun. Na plážích se smi prodávat pouze popcorn, vařená kukuřice a kaštany.

Dubrovník připravil hlavně pro majetné klienty překvapení. Vyrostly tu dva nové pětihvězdičkové hotely. První z nich je přímo v centru, a to v původní barokní budově. V interiéru můžete vidět staré fresky a historický nábytek. Druhý hotel najdete na pločském předměstí. Má hned 130 pokojů a dvoulůžkový pokoj se snídaní v něm stojí 5200 kun.

Počasí v Dalmácii:

K Jadranu se vrátí hezké počasí. Odpolední teploty se 27. srpna vyšplhají na 28 až 33 stupňů. Jinak bude slunečno a někde, především v jižní Dalmácii, ještě oblačno s přeháňkami. Jen pro pořádek, ranní teploty od 18 do 23 stupňů, povane bura nebo mírný severozápadní vítr.

autor: duv
Spustit audio

Více z pořadu