„Na české herečky čekáme nejvíce,“ shodují se filmové fanynky v Karlových Varech

Promenádu hvězd na červeném koberci každoročně sledují v den zahájení karlovarského filmového festivalu fanoušci. Někteří si svoje místo s dobrým výhledem na vstup do Velkého sálu hotelu Thermal zabírají už více než hodinu před příjezdem celebrit.

Letos šla na jistotu například skupina dam z Karlových Varů a Chomutova. Devadesátiminutové čekání na pařícím slunci jim nezkazilo náladu, ale naopak – sblížilo je.

Ženy, které se představily jako Dana, Marcela, Jana, Eva a Balžena, se dříve neznaly, a už si stihly vyměnit emailové adresy. Popíjení vody na sluníčku jim zjevně zvedlo náladu. „Už čekáme hodně dlouho, odejít těsně před vyvrcholením, to nejde,“ smějí se.

Do Varů přijedou Tim Robbins nebo Robert Pattison, filmový festival vzdá poctu i Miloši Formanovi

Robert Pattison

Letní kino v Karlových Varech zřejmě během 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu přivítá víc návštěvníků, než bylo v minulých letech obvyklé. Kromě festivalových projekcí se v něm bude konat Večer města Karlovy Vary i Den s Českým rozhlasem. V Letním kině se navíc už v sobotu představí jedna z hvězd letošního ročníku Tim Robbins. 

Ani jim prý nevadí, že za hodinu a půl čekání žádnou celebritu neviděly. A mezitím přijíždějí první hosté, mezi nimi i někdejší první dáma Livia Klausová, hlouček reaguje také například na Annu Geislerovou.

„Na české herečky čekáme vlastně nejvíce, protože reprezentují naší domácí hereckou scénu, jsou vynikající,“ shodují se.

Po procházce hvězd po červeném koberci se dámy loučí a slibují si, že se při dalším úvodním defilé potkají také příští rok.

autoři: Martina Pouchlá , prh
Spustit audio