Na Budějovickém náměstí se bude volit Maturantka roku

22. červen 2012

Celostátní soutěž krásy Maturantka roku bude vrcholit v pátek na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. od 16 hodin.

Soutěž je určena pro dívky, které maturují v roce 2012. Tři nejkrásnější dívky vybere na závěrečném večeru odborná porota.

„V porotě budou známé osobností, například Aleš Kotalík, Filip Novák nebo finalistka České miss 2010 Kateřina Votavová,“ uvádí organizátor akce David Matějíček.

Finále začíná v 18 hodin večer, kdy proběhne i doprovodný program, jehož součástí jsou také tři módní přehlídky. „Hlavní vyhlášení bude před osmou hodinou večer a po něm bude koncert,“ dodává Matějíček.

Akce Maturantka roku se angažuje také v oblasti charity. V letošním roce se spojila s českobudějovickým Centrem Bazalka, nestátní neziskovou organizací, která se ve svém denním a týdenním stacionáři stará o děti s kombinovaným postižením. Výtěžek půjde především na fyzioterapii.

„Výtěžek hlasování přes SMS jde na konto Bazalky ve prospěch fyzioterapie. Před závěrečným večerem pořádáme ještě pohádkovou charitativní stezku pro děti na náměstí,“ uvedla ředitelka Bazalky Vanda Polívková.

Odpolední program na náměstí Přemysla Otakara druhého začíná v 18 hodin a vstup bude 50 korun. Na hlavní vyhlašování bude vstup zdarma. Výtěžek poputuje také na podporu centra Bazalka.

autor: kbch
Spustit audio