Na 3 500 dobrovolníků ve 350 městech. Srdíčkové dny pomůžou rodinám s vážně nemocnými dětmi

Ve 350 městech v celé republice můžete potkat dobrovolníky, kteří vám budou nabízet dárky ve tvaru srdce. Výtěžek z prodeje pomůže rodinám s vážně postiženými dětmi.

„Zjistila jsem, že Adélka nedělá to, co děti obvykle dělají. Tak jsme šli k doktorce,“ svěřuje se ve videu maminka sedmileté Adély. Po magnetické rezonanci se dozvěděla, že její dcera trpí vážnou vývojovou vadou a že jí chybí část mozku.

„Řekli nám, že Adélka nebude nikdy chodit ani mluvit nebo si hrát,“ přibližuje maminka. Rodina se proto snaží dostat peníze na speciálně upravené auto. To ale pojišťovna nezaplatí celé. V takových případech nabízí pomoc organizace Život dětem, která srdíčkovou sbírku pořádá.

Čtěte také

Sbírka každoročně pomůže 500 dětem

„Pomáháme rodinám s handicapovanými dětmi. A to tak, že jim pomůcky kupujeme sami, hradíme jim léčebné pobyty. Jsou to ty pobyty nebo pomůcky, které pojišťovny hradí jen částečně, případně vůbec,“ vysvětluje ředitelka organizace Maria Křepelková.

Srdíčkové dny

Dobrovolníci budou prodávat speciální magnetky a náramky v přibližně 350 městech až do 18. března. V roce 2015 vybrali necelé tři miliony korun. Každoročně sbírka pomůže až 500 dětem.

autoři: šše , tby
Spustit audio