Myslel jsem, že Slavii potrápíme víc, smutní kladenský kapitán Patera

19. březen 2013

Hokejistům Kladna se zvrat ve čtvrtfinálové sérii play-off hokejové extraligy nepovede. V pátém utkání série totiž prohráli na ledě Slavie 0:4 a na zápasy 1:4. Nad hlavními důvody neúspěchu se zamyslel trenér Rytířů Zdeněk Vojta.

„Je pravda, že postup přes Pardubice nás stál spoustu sil. V sérii jsme nebyli kompletní, v Pardubicích jsme přišli o Piskáčka, marodil Macholda, Kameš byl zraněný, pak jsme přišli o Hořavu, takže se nám dost rozpadla ofenziva, což se projevilo zejména v přesilovkách,“ naráží Zdeněk Vojta na náročnou sérii předkola play-off s Pardubicemi.

Tu Kladno zvládlo až v pátém rozhodujícím utkání a vlastně hned vzápětí šlo ve čtvrtfinále na odpočatou Slavii, které dokázali Středočeši dát ve čtvrtfinále jen tři branky, což byl hlavní faktor neúspěchu.

„Nebylo to ono, slávisté za tím šli víc. Jak jsme za tím šli my s Pardubicemi, tak se Slavií to tak nebylo. Je to velké zklamání, představoval jsem si to jinak, že je potrápíme víc, ale nepovedlo se,“ smutní kapitán Kladna Pavel Patera.

V posledním duelu v O2 areně drželi Rytíři s Pražany krok jen v první třetině. Následně pak doplatili na stoprocentní úspěšnost Slavie v přesilovkách.

„Je to zvláštní, nám všem přijde, že ty přesilovky hrajeme tragicky, ale docela nám to tam padá, jsme za to jenom rádi. Říká se pořád štěstíčko, ale ono to o tom je – kdyby Kladno dalo párkrát gól, vedli 1:0 nebo 2:0, nikdo by nemohl říct půl slova. Naopak jsme ale ve druhé třetině utekli my jim a pak už jsme si to pohlídali,“ říká Vladimír Růžička mladší, který ze tří přesilovek Slavie využil v pátém utkání dvě, a sebral tak Kladnu poslední naděje na zvrat.

autoři: tej , špo
Spustit audio