Můžu přestoupit už v lednu, říká boleslavský Jiří Skalák. Chce rovnou do zahraničí

23. prosinec 2015

Mladoboleslavští fotbalisté možná v zimní přestávce ztratí další ze svých mladých nadějí. Po záložníkovi Ondřeji Zahustelovi by aktuálně třetí tým tabulky mohl opustit jeho kolega Jiří Skalák. Ten má za sebou výborný rok a v tom dalším by měl dříve či později zamířit do zahraničí.

„Všechny první ligy, ať je to italská, německá, anglická nebo španělská, jsou snem každého hráče. Pracuju na tom, abych se do takové ligy někdy dostal,“ prozradil svůj cíl Jiří Skalák.

Návrat do Sparty, přestup do Plzně nebo jiný přesun v rámci České republiky by pro něj nebyl řešením. Velmi dobře předvedl na letním mistrovství Evropy jednadvacetiletých, na podzim výrazně pomáhal Mladé Boleslavi ve stíhání Plzně a Sparty a dostal se i do seniorské reprezentace.

Nyní je tak o 23letého ofenzivního hráče velký zájem. „Přes svátky jsem nechtěl nic vědět. Uvidí se v lednu, je tam přestupní termín. Přestupu do zahraničí se nebráním, byl by to další posun v mé kariéře,“ ví opora Mladé Boleslavi.

„Když se mi nabídka bude líbit a hlavně s ní bude spokojený majitel, můžu přestoupit třeba už v lednu,“ dodává. Podmínka, že musí být spokojený majitel, kterým je tímto myšlený mladoboleslavský šéf Josef Dufek, může být v přestupu Jiřího Skaláka klíčová.

Nejlepší chvíle na zhodnocení velkého talentu přijde na blížícím se mistrovství Evropy, a tak by pro středočeský klub mohlo být o poznání ziskovější prodat ho až v létě. Navíc, při lednovém přestupu nikde není psáno, že skalák bude nastupovat a že si pak na Evropském šampionátu vůbec zahraje.

„Beru to tak, že když přestoupím, bude to pro mě posun. Věřím, že když někam přestoupím a investují do mě peníze, tak šanci dostanu. Pak je na každém hráči, jestli ji využije. Když budu hrát pravidelně v zahraničí, pro reprezentaci to může být ještě lepší,“ připomíná tu světlejší stránku možného přestupu Jiří Skalák.

O žádné konkrétní nabídce ale zatím nemluví.

 

Neboj jen si dame selfie

Fotka zveřejněná uživatelem Jiří Skalák (@skali10),Pro 17, 2015 v 12:48 PST

autoři: mch , vman
Spustit audio