Muž odmítá slézt z věže skladu Národního divadla, po lidech házel cihly

9. červen 2016
Zprávy

Pražská policie od rána vyjednává s cizincem, který vylezl na věž skladu Národního divadla ve Viničné ulici a odmítá z ní slézt. Muž ze střechy dokonce házel kameny a cihly po všech, kdo se k němu pokusili přiblížit.

Oznámení o muži na věž budovy skladu Národního divadla v centru metropole přijali policisté ve čtvrt na devět ráno.

„Na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně policejních vyjednavačů, kteří s mužem vyjednávají do současné doby. Mělo by se jednat o cizince, který s policisty hovoří anglicky,“ řekla Českému rozhlasu policejní mluvčí Iveta Martínková.

Proč muž na věž vylezl a odmítá z ní slézt, policie zatím neví. Muž byl podle Martínkové zpočátku velice rozrušený a vyhrožoval, že skočí dolů.

„Policejní vyjednavač s tímto mužem stále vyjednává. Policisté a vůbec všichni zasahující na místě musejí především dbát na to, aby neohrozili život nebo zdraví takové osoby. Pokud si to situace vyžaduje, může vyjednávání trvat hodiny, někdy i dny,“ dodává policejní mluvčí.

Podle serveru iDNES.cz polonahý muž vylezl na střechu z Apolinářské ulice, odkud posléze přelezl na věž. Když se k němu někdo přiblíží, přeleze z věže na stříšku a začne se chovat agresivně. Policie uzavřela bránu do skladu a nařídila zaměstnancům, aby dvůr opustili.

autoři: ČRo , rok
Spustit audio