Musíme začít proměňovat víc šancí, zní z šatny fotbalistů Jablonce

4. březen 2013

Trápení v koncovce - to je zatím hlavní problém fotbalistů Jablonce v jarní části Gambrinus ligy. Brno sice v 18. kole přehráli a porazili 2:0, jasných gólových šancí ale měli nejméně deset.

„V zápasech si šance vytváříme, ale vůbec je neproměňujeme, to bylo vidět i v zápase s Libercem,“ připomněl autor prvního gólu Lukáš Zoubele i situaci z minulého týdne, kdy Jablonec v regionálním derby prohrál v Liberci 0:1, ale s kvalitnější koncovkou by určitě neodjížděl s prázdnou.

Proti Brnu se prosadil severočeský tým poprvé v 62. minutě, o konečném výsledku pak rozhodl gólem v samotném závěru utkání.

„To nemělo skončit 2:0, ale třeba 5:0. Strašně se na góly nadřeme, ale musíme pracovat a věřit, že je začneme dávat rychleji,“ konstatuje záložník Lukáš Zoubele.

Hlavním úkolem Jablonce je nahradit super kanonýra Davida Lafatu, který byl dlouhou dobu jistotou v útoku.

„Byl jsem spokojený s hrou, ta produktivita by samozřejmě měla být vyšší, ale jednoduché góly jsme prodali Spartě, takže musíme bojovat,“ říká trenér Václav Kotal a připomíná Lafatův zimní odchod do Sparty.

Právě na druhý tým tabulky ztrácí Jablonec jen dva body a smazat je může už příští neděli, kdy se bude hrát v Praze vzájemný duel. Pokud severočeské mužstvo uspěje, muže nadále promlouvat do bojů o titul. V souvislosti s ním se ale mluví hlavně o Spartě a aktuálně vedoucí Plzni, Jablonec zůstává v pozadí.

„Určitě nás každý odepsal poté, co David Lafata a Honza Kovařík odešli, ale to je možná i trochu výhoda, že s námi teď moc nepočítají,“ myslí si záložník Lukáš Zoubele.

autoři: tej , mva
Spustit audio