Musíme všichni věřit, burcuje kladenský hokejový hrdina David Růžička

7. duben 2014

Kladno zažilo včera jeden velký hokejový obrat, když vymazalo tříbrankový náskok Olomouce. Obrovský podíl na výhře Rytířů měl obránce David Růžička, který vstřelil dva góly a proměněným nájezdem udržel naděje Kladna i v rozstřelu.

„Pro mě je David Růžička jedním z klíčových hráčů Kladna. Pořád je pozitivní a hodně mu na kladenském hokeji záleží, což je vidět v nejdůležitějších chvílích. Je ochotný padnout obličejem do střely,“ vyseknul Davidu Růžičkovi poklonu asistent trenéra Rytířů Josef Zajíc.

Mladý obránce se v zápase opravdu překonával. Padal do střel, sám pálil jak u Verdunu a dvě z jeho střel našly cestu až do sítě. Zkrátka nejlepší zápas pro Růžičku v kladenském dresu.

„Asi se to tak dá říct, protože jsem nikdy nedal dva góly v jednom zápase,“ říkal skromně David Růžička. Jenže ono u dvou gólů nezůstalo.

Při samostatných nájezdech ho poslali trenéři na led ve třetí sérii. Pokud by nedal gól, vyhrála by Olomouc.

David na pokyn trenérů vstal a ještě než vkročil na led, oznámil, že Vošvrdu překoná takzvaným ruským blafákem, tedy že přijede co nejblíže k brankáři a pak golfovým úderem propálí puk až do sítě.

Čtěte také

„To je pravda, to říkal. I proto jsem se raději otočil, protože když se hráč rozhodne takhle předem, tak to je kamikadze. Ale on je v pohodě a vychází mu to. Jsme rádi, že zahrál takovýhle zápas,“ těšilo Josefa Zajíce.

David Růžička ale jeho slova nepřeceňuje. „Na jednom hráči se vývoj baráže neotočí. Musíme hrát jako tým, všichni za Kladno, obětavě a srdcem. Musíme všichni věřit, jinak sem nemusíme ani chodit.“

Rytíři tak porazili lídra barážové tabulky a hned v úterý je čeká souboj na ledě nového lídra, Mladé Boleslavi.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio