Musíme se poučit z chyb, otočit se dá všechno, říká liberecký fotbalista Šural

1. srpen 2014

Do zápasu v Giurgiu drželi fotbalisté Liberce v Evropské lize výbornou sérii venkovních zápasů. V součtu s minulou sezonou neprohráli sedmkrát za sebou. Teď ale krutě narazili. V úvodním utkání 3. předkola podlehli rumunské Astře na jejím stadionu 0:3.

„Chtěli jsme si dát pozor na začátek zápasu, ale hned ve čtvrté minutě dostaneme hloupý gól, kdy jejich hráč obejde dva naše hráče,“ popsal nejhorší možný začátek kapitán Slovanu Jiří Fleišman.

Domácí tým se po rychlém gólu uklidnil, utkání kontroloval a Liberec se jen těžko dostával alespoň na dohled k soupeřově brance. Šance na dobrou pozici do odvety se pak ještě snížila v poslední čtvrthodině, kdy završil hattrick neudržitelný útočník Astry Fatai. Brankář Lukáš Hroššo dělal, co mohl.

„Hroššák ještě dva tři góly chytil. Podle mě podal výborný výkon. Před třetí brankou nás několikrát zachránil, ale stejně jsme ho v tom nechali vykoupat. Nemůžeme nechat soupeře čtyřikrát dorážet,“ má jasno nejen záložník Josef Šural.

Liberec věděl o útočných možnostech fotbalistů Giurgiu, o jejich schopnosti rychle zaútočit, jenže na hřišti to tak nevypadalo.

„O to víc nás štve, že jsme z toho inkasovali. Připravovali jsme se na to, jde o jejich největší zbraň. Jednoduchými odkopy z vlastní půlky se při našem napadání dostali do šance. Tohle jsme nezvládli,“ říká záložník David Pavelka.

Čtěte také

Do odvety příští týden tak zbývá libereckým fotbalistům jediné. „Musíme se poučit z chyb, jsme teprve v poločase. Vždycky se dá všechno otočit,“ doufá Šural, který byl v minulé sezoně Evropské ligy u pohádkové cesty Liberce až do jarní části.

Jak by dopadl tehdejší tým teď v Giurgiu, nechce kapitán Fleišman odhadovat. „Nevím, ani jsem nad tím nepřemýšlel. Máme jiný mančaft, soustředíme se na to, kdo je tady teď a jak budeme hrát příště,“ říká liberecký obránce.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio