Musíme sbírat body, klidně i hnusným hokejem. Pardubice se chystají na play-down

25. únor 2016

Play-off hokejové extraligy bude letos téměř jistě bez Pardubic. Východočeši aktuálně ztrácejí na postup 11 bodů a ve hře už jich je jen dvanáct. Východočeši tak musejí přesunout své myšlenky pomalu ale jistě ke skupině play-down. Stejně jako v sezoně 2007-2008.

Smělé plány na semifinále se začaly bortit už za začátku sezony. Tým nevyhrál víc jak dva zápasy v řadě, následovala řada změn v kádru, u trenérů i ve vedení. Teď Východočeši prohráli čtyřikrát za sebou a je prakticky jisté, že budou mezi posledními čtyřmi celky soutěže. A tam je hlavní cíl jasný - vyhnout se baráži.

„Je hrozně důležité sbírat body za každou cenu. Nemůžeme hrát krásný hokej. Ať klidně hrajeme hnusný, ať se to nikomu nelíbí, ale body potřebujeme a musíme tomu všechno přizpůsobit. Když budeme hrát krásný hokej a nebudeme mít body, je zápas k ničemu,“ plánuje brankář Miroslav Kopřiva.

Boje o záchranu jsou pro hráče velkou psychickou zkouškou. Podle brankáře aktuálně 12. týmu tabulky je mnohem náročnější, než je play-off.

„Když někdo hraje play-off a říká, že se stresuje, tak nemá čím. Vypadneš a máš po sezoně, ale tady pořád hrozí baráž. Nesmíme se podělat a hrát hru, kterou nám trenér dává do hlavy. Musíme ji hrát celých 60, někdy 65 minut,“ burcuje brankář.

Nejdříve to je skupina o jedenácté až čtrnácté místo a pak dva nejhorší celky čeká souboj s dvěma nejlepšími týmy z první ligy. Tam se hraje o všechno. Kopřiva má právě s tímto bojem své zkušenosti, vloni chytal v této fázi soutěže za Chomutov.

„Je to náročné, ale od toho jsme tu my hráči. Máme něco odehráno, abychom se s tím popasovali. Záleží na hrozných maličkostech. Když na nich zapracujeme, nemáme se čeho obávat,“ věří v sílu pardubického týmu brankář Miroslav Kopřiva.

autoři: vman , gut
Spustit audio