Musíme je donutit k chybám, říká trenér chrudimských futsalistů před finále s Teplicemi

19. květen 2015

Začíná finále futsalové nejvyšší soutěže, ve kterém jsou desetinásobný mistr Chrudim a ambiciózní Teplice, které vyhrály základní část, a tak bude série začínat na jejich hřišti. Východočeši tentokrát nejsou favoritem série, protože v letošní sezoně teplické ještě neporazili, ale dopředu nic nevzdávají.

Chrudim lize v minulých letech vládla, jenže letos je to jinak. Největším favoritem na první místo jsou Teplice, které nepoznaly pocit z porážky.

„Když budeme vycházet z výsledků základní části, papírovým favoritem jsou určitě Teplice,“ připouští chrudimský trenér Jaroslav Bartůšek.

I přesto, že Východočeši nejdou do série jako favorit na vítězství, příprava na finále se ani tentokrát neměnila.

„Snažili jsme se připravovat na herní situace, které nás v zápase můžou potkat, a věřím, že jsme se připravili dobře,“ říká Bartůšek.

První zápas se hraje na teplické palubovce a právě úvodní utkání může hodně napovědět. Hraje se na tři vítězství a případný špatný vstup do série může být výraznou nápovědou.

„Vstup do série bude hodně důležitý, protože musíme jednou venku vyhrát. Pokud dvakrát vyhrajeme doma, musíme stoprocentně jednou vyhrát, a z tohoto pohledu to může být docela důležitý zápas,“ vysvětluje chrudimský trenér.

Play-off futsalové ligy se hraje dlouhé týdny, a tak je mezi čtvrtfinále a finále málo zápasů a hodně tréninků. Hráči jsou proto na boj o titul natěšení. „Čím dříve to začne, tím lépe,“ myslí si Bartůšek.

Teplice Chrudim letos třikrát porazily, a to je věc, která nebyla k vidění v české lize dlouhé roky. Přesto se zdá, že na podzim byl tým Balticaflory suverénnější, než je teď.

„Těžko dopředu předjímat, jestli budou Teplice v nějakou chvíli produkovat, nebo nebudou. Je to hodně o tlaku, který na ně dokážeme vytvořit a donutit hráče chybovat.“

„Myslím si, že třeba Spartě se to v některých zápasech i podařilo a ty chyby tam vznikaly,“ naznačuje možnou taktiku proti Teplicím trenér chrudimských futsalistů Jaroslav Bartůšek.

autoři: sib , gut
Spustit audio