Musíme to brát tak, jak to je, komentuje zrušení fotbalové ligy obránce Dynama Jiří Kladrubský

13. březen 2020 12:32

Mimořádná opatření a nouzový stav vyhlášený kvůli pandemii koronaviru zasáhly i profesionální sport. Fotbalová Fortuna liga se o víkendu hrát nebude a ani Dynamo České Budějovice nenastoupí.

V klubové posilovně se tak sám bez spoluhráčů udržuje v kondici obránce Jiří Kladrubský. Bývalý hráč Sparty a také národního týmu se vrací do formy po zranění a následné operaci. Koleno drží, a tak by rád co nejdříve vyběhl na ligový trávník.

Zprávy má i od dalšího bývalého Sparťana, svého kamaráda Juraje Kucky. Slovenský reprezentant působí v nejohroženější evropské zemi, v italské v Parmě. „Jsou v karanténě, teď týden musí být doma, nesmí chodit ani na tréninkové centrum,“ popisuje.

Čtěte také

Zápasy se nehrají, hráči myslí víc na své blízké než na fotbal. Prázdné stadiony jsou bez diváků, teď už tedy i bez hráčů. V očích Jiřího Kladrubského je to velmi smutný pohled.

Právě on při zápase vnímá a ví naprosto přesně, kde na tribuně sedí jeho nejbližší. „Jsou vždycky na stejném místě, při nástupu koukám, jestli tam sedí všichni. Pak se koukám, když dáme gól, samozřejmě když ho dám já, tak je to ještě intenzivnější,“ vypráví.

Pohled na prázdný stadion, kde většinou sedí a drží palce Jiřího děti, manželka, sestra, ale i tatínek s maminkou, teď bez nich a vůbec bez fotbalu, je hodně neveselý. „Je to prostě nepříjemné, ale může se to dotknout nás všech, musíme to brát tak, jak to je,“ dodává obránce českobudějovického Dynama Jiří Kladrubský.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související