Musíme bojovat, vědí hokejisté Vítkovic. Přivítají Spartu

25. listopad 2014

Hokejisté Vítkovic nezažili povedený vstup do extraligové sezóny. Teď se chtějí dostat zpátky do vyšších pater tabulky. Poučit se chtějí z chyb ze začátku soutěže a mohou se předvést už v dnešním zápase se Spartou.

„Jsme nedůrazní, nemastní, neslaní. Nás to před brankou bolí, jdou do nás, osekávají, a my jsme v obraně takoví hodní,“ postěžoval si útočník Vítkovic Vladimír Svačina po nevydařeném startu do sezony.

Kvůli nezvládnutým koncovkám několika slibně rozehraných zápasů se vítkovičtí propadli až do suterénu tabulky. Dohánět extraligový peloton není teď pro ně vůbec jednoduché. Nyní už jsou ale schopní produkovat jiný pro soupeře nepříjemnější hokej, což ukázali také v neděli v Litvínově.

Na severu Čech Vítkovice prohrály, trenéři i tak hráči chválili. „Za celistvý výkon až na ty vyloučení, kde jsme zápas ztratili. Pozitivní bylo, že jsme bojovali až do konce, na tom musíme stavět,“ uvědomuje si útočník Lukáš Kucsera.

Dnes hrají ostravští hráči doma se Spartou a právě souboj v Litvínově je může inspirovat. „Recept bude ten samý, akorát s méně vyloučenými a využitím našich přesilovek,“ plánuje Lukáš Kucsera.

V lepší časy věří i asistent trenéra Svozila Jakub Petr, ale dobře ví, že ke sbírání tolik důležitých bodů je zapotřebí i herní pohoda. „Není to tak jen ve sportu, ale kluci mají obrovskou. Myslím, že jsme na správné cestě a nejbližší týdny to potvrdí,“ předpovídá vítkovický asistent.

autoři: apr , vman
Spustit audio