MS ve fotbale ještě nezačalo, Češi na něj ale už stihli prosázet miliony korun

11. červen 2014

Už zítra odstartuje světový fotbalový šampionát v Brazílii. Ten je bezesporu hlavním vrcholem nejen pro fanoušky, ale i pro sázkové kanceláře. Podle odhadů Češi v mistrovském měsíci prosázejí více než miliardu korun.

Kromě sázky na výhru oblíbeného týmu si lidé můžou vsadit třeba na konkrétního hráče, který vstřelí první gól, nebo i na počet červených karet na turnaji.

„Určitě se nejvíc bude sázet na favorita, tím je letos jednoznačně Brazílie. Ale přichystali jsme si i takové lahůdky, jako počet kilometrů, které naběhá konkrétní hráč v konkrétním utkání či počet střel na branku,“ říká mluvčí jedné ze sázkových kanceláří Markéta Světlíková.

Ve srovnání s předchozím mistrovstvím očekávají sázkové kanceláře výrazně vyšší tržby. Chance odhaduje nárůst o 25 procent až na 200 milionů korun, Fortuna 500 milionů korun a ještě výš míří Tipsport, u kterého například na posledním fotbalovém Euru dosahoval objem sázek půl miliardy korun.

V sázení vede fotbal a hokej

České sázkaře nejvíce lákají právě sportovní akce, vede fotbal a hokej. Populární jsou ale i některé speciální sázky, jako třeba na výsledky voleb nebo tipy vítězů v různých televizních soutěžích. Na sport se ale sází zdaleka nejvíce.

Například olympijské hry v Soči dokonce překonaly historický rekord, kdy sázkové kanceláře přijaly tikety za zhruba osm set milionů korun. Fotbalové mistrovství světa v Brazílii by ale tuto hranici mohlo překonat. Podle odhadů Češi během šampionátu prosází přes miliardu korun.

Průměrná částka, kterou při svých tipech čeští fanoušci vytahují z peněženky, je 200 korun. Za jednu vsazenou stokorunu tak můžou lidé vyhrát i několik desítek tisíc korun.

Trendem je sázení přes internet, v desítkách procent rostou i sázky podané prostřednictvím mobilů a tabletů. A zájem je také o takzvané online sázky, které se uzavírají v průběhu zápasů. Lidé tak můžou rychle reagovat na vývoj hry.

autor: zus
Spustit audio