Mrazy zahnaly fotbalisty Sigmy Olomouc trénovat do haly. V sobotu se střetnou se Slováckem

1. březen 2018

Fotbalisté Sigmy Olomouc se tento týden zatím připravovali v hale. V sobotu je sice čeká zápas HET ligy se Slováckem, kvůli mrazům ale trénovali na ploše zhruba čtyřikrát menší, než je běžné fotbalové hřiště. První trénink venku od utkání v Brně je čeká až dnes.

V hale trénovali fotbalisté Sigmy Olomouc hlavně hru na menším prostoru před brankou a navíc v maximálním tempu. „Asi bychom ven jít mohli, ale my jsme zvolili tuto cestu, v rámci prevence a ochrany zdraví hráčů jsme využili halu. Ty věci, které jsme tady potřebovali udělat, jsme udělali, takže si myslím, že jsme zvolili dobrou cestu,“ věří trenér fotbalistů Sigmy Václav Jílek.

Podobnou situaci ale nepamatuje. „Myslím si, že za tu dobu, co trénuju, tak jsme tam takové mrazy neabsolvovali, pokud jsme u kategorie dospělých. Takové mrazy se jednou za čas objevily, ale u těch žákovských nebo dorosteneckých kategorií se to moc neřeší, to se schovají do haly a je to. Jenže my potřebujeme ty venkovní podmínky,“ dodává Jílek.

Nejvíc z celého týmu uvítali tréninky v hale brankáři. „Nejsem tolik v pohybu, takže to cítím daleko víc. Během zápasu nebo i tréninku, když nemám míč, tak se musím stále pohybovat. Doufám, že ty mínusové teploty brzo skončí a budeme hrát fotbal, protože v takových teplotách se nikomu moc nechce,“ potvrdil brankář Miloš Buchta.

Menší hřiště, menší brána

V hale byl gólman v neustálém pohybu a navíc před podstatně menší brankou než je ta fotbalová. „Je to zase něco jiného. Člověk musí být víc na nohách, střílí se z bližší vzdálenosti. Kluci mi nemohli dát gól, protože jsem velký. Je to spíš takové zpestření a už zase jdeme na trávu,“ komentuje.

Fotbalisté Sigmy začnou s herní přípravou na běžném hřišti až dnes. Na sobotní zápas HET ligy se Slováckem budou podle Václava Jílka přesto stoprocentně připraveni: „Nemyslím si, že by dvě tréninkové jednotky tady v těch vnitřních podmínkách měli mít nějaký vliv celkově na to sobotní utkání.“

Sigma v předcházejících dvou zápasech nevyhrála a nevstřelila ani gól. Proti Slovácku to chce změnit.

autor: min
Spustit audio