Možná přijde i kouzelník – to je zábava, která funguje pořád, říká František Polák

31. prosinec 2013

Znáte pořady Možná přijde i kouzelník, Televarieté nebo Šance? I pod touto dnes už legendární televizní zábavou je podepsán dramaturg a režisér František Polák, který v silvestrovském Hostu Radiožurnálu odpovídal na otázky moderátorky Patricie Strouhalové.

„Když někdo nemá smysl pro humor, tak to z něj nikdo nedostane,“ míní hned v úvodu rozhovoru s tím, že ne každého rozesmějí vtipné scénky a estrády. Jenže, jak dodává, smích vám pomůže žít lépe.

A který pořad, na kterém spolupracoval, má nejradši? „Možná přijde i kouzelník. Je to zábava, která bude fungovat pořád, protože si dělá legraci z lidské blbosti,“ zamýšlí se.

Čtěte také

Za úspěchem stála i šťastná konstelace lidí, kteří pracovali s nadšením. „To, co vznikalo v divadle, bylo dokonale nazkoušené, i když to tak nevypadalo,“ prozrazuje František Polák.

„Přinesl jsem základní scénář, stavbu programu. A do ní jsme dodávali scénky z dílny například Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse nebo Ivana Mládka,“ nastiňuje a připomíná, že dvojice Jiří Wimmer a Karel Černoch vznikla pouze pro první díl. „Líbila se, a tak jsme zkoušeli dál,“ vysvětluje.

František Polák odpovídal na otázky Patricie Strouhalové

V čem vidí František Polák slabiny současné televizní zábavy? Proč se podle něj estrády podobají jedna druhé jako vejce vejci? A jak hodnotí současnou hudební scénu? Nejen to jste mohli slyšet mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio