Možná diskriminace při hledání zaměstnání

17. září 2004
Vaše téma

Jen výjimečně zaměstnavatel otevřeně přizná, že nechce zaměstnat člověka kolem padesáti let. Riskoval by obvinění z diskriminace. A na to si většina firem dává moc dobrý pozor, zaznělo také v před hodinou v prvním příspěvku Vašeho tématu o znevýhodňování starších lidí při hledání zaměstnání. V dalším příspěvku řešíme, jak se diskriminaci bránit.

Oslovili jsme právníky Českého helsinského výboru, kteří často řeší problémy nejenom věkové diskriminace, ale třeba i rasové. Ve všech případech se dá dokázat jen velmi obtížně a bránit se jí vyžaduje od znevýhodněného dost trpělivosti a odvahy ozvat se, říká doktorka práv Daniela Světlíková.

Světlíková: Měl by nejdříve zajít za zaměstnavatelem, přednést svoji stížnost a snažit se vše řešit v rámci zaměstnání. Pokud by neuspěl, obrátí se na příslušný úřad práce. Ve stížnosti jasně popíše současné dění a úřad je povinen se tím zabývat a má lhůtu pro výsledek šetření 30 dní. Vyrozumění dostane stěžovatel písemně.

Další možností jak může znevýhodněný člověk postupovat, když se cítí diskriminován v práci na základě svého věku, je obrátit se na soud. Ale i to se dost těžko dokazuje a právníci Helsinského výboru přiznávají, že české soudnictví v případě pracovněprávních vztahů obecně víc rozhodují ve prospěch firem a podniků, než zaměstnanců nebo potencionálních klientů.

Světlíková: Důkaz se velice těžko dokazuje, žalobce je v důkazní nouzi, zaměstnavatelé jsou poučeni, aby přímo tomu člověku napsali, že ho nepřijímají z důvodů věku, ale to je mizivá možnost. Je často možné doložit, že zaměstnavatel v poslední době přijal pouze lidi do určitého věku nebo že jasně upřednostňuje mladší lidi. Žalující může soudu navrhnout, aby si vyžádal důkazové materiály u zaměstnavatele.

Výše zmíněné může pro člověka, který pociťuje věkovou diskriminaci vyznívat trochu bezútěšně, proto ještě dodáváme, že situace nejenom v českém soudnictví, ale i v českých firmách a podnicích by se mohla brzy změnit, protože světová Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj vydala novou studii o tom, že pokud náš stát nezačne zaměstnávat více starších lidí, ohrožuje svou prosperitu.

autor: ela
Spustit audio

Více z pořadu