Modernizace D1: Dělníci chtějí využít jarního počasí. V pátek začnou pracovat u Mirošovic a Soutic. Na úsek u Humpolce vypíše ŘSD nové výběrové řízení

5. březen 2019 10:02

Dlouhé kolony, zúžené pruhy a oproti původním předpokladům výrazná zpoždění. Takové je cestování po nejstarší dálnici v Česku, tedy po D1. Už za pár dnů zde začne sedmá stavební sezona modernizace. To je oproti původním plánům o několik týdnů dříve.

Venkovní teploty začaly dosahovat až sedmnácti stupňů a do Česka pomalu přichází jaro. I proto se silničáři rozhodli, že některé práce už mohou začít nyní.

„Velké práce na modernizaci D1, předpokládám, urychlí teplé počasí, přestože oficiálně jsme v podmínkách zimní údržby minimálně do konce března. Očekávám, že v nejbližších dnech, maximálně horizontů týdnů, bychom měli zahajovat modernizaci na prvních dvou úsecích a bude to poblíž Prahy,“ vysvětlil Radiožurnálu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

V pátek mají dělníci začít s přípravou prací, konkrétně v úseku mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi a mezi Souticemi a Loktem.

Opravené jsou zatím asi dvě třetiny z celkových 21 úseků. U sedmi dalších ale budou řidiči dále trénovat svou trpělivost až do roku 2021. Hotovo přitom mělo být už minulý rok.

autor: ber
Spustit audio