Mladoboleslavští fotbalisté na třetí výhru v řadě nedosáhli

17. srpen 2013
Zprávy

V předehrávce pátého kola Gambrinus ligy remizovali fotbalisté Mladé Boleslavi s olomouckou Sigmou 2:2. Hosté na Městském stadionu dvakrát vedli. Nakonec ale oba celky braly po bodu.

V pořadí devatenáctý vzájemný zápas obou soupeřů v nejvyšší soutěži nabídl dva rozdílné poločasy. V prvním se ani jeden z týmů do vyložené šance nedostal, až po přestávce hra ožila.

Hostům zajistil vedení Navrátil, vzápětí z přímého kopu srovnal Štajner, ale Falta opět potěšil fanoušky hostujícího celku. Středočeši ovšem mohutně finišovali a Martin Nešpor v devadesáté minutě zařídil konečnou remízu. Zásah do černého ho potěšil.

"U mě je to vabank, buď to letí do brány, nebo za plot. Jsem za to rád, jen mě mrzí, že jsme nezískali tři body. Na Slovácku jsme je urvali a tady jsme to měli potvrdit."

Hanáci se už před utkáním netajili přáním navázat na výhru z hřiště Slavie. Znovu vsadili na útočnou aktivitu.

"Věděli jsme, že jsou silní na míči a jejich krajní záložníci jsou dynamičtí a rychlí. Nás ale zaskočila spíš naše nemohoucnost, kdy jsme se na hřišti hledali. V druhém poločase to ale bylo už lepší," říká Martin Nešpor.

S výsledkem byl trenér domácích spokojený

Boleslavský kouč Ladislav Minář konečnou remízu nakonec, s ohledem na průběh zápasu, bral.

"Musím ji brát. Vždycky je výhoda, když jdete do vedení. Utkání se také mohlo vyvíjet jinak, když jsme třicet minut před koncem vyrovnali. Hodně nám ale ublížil druhý slepený gól, s takovým soupeřem se to strašně těžko otáčí."

A co domácímu trenérovi probíhalo hlavou při závěrečném tlaku, kdy vyrovnání dlouho nepřicházelo?

"Je důležité využít hráče, kteří jsou schopni v tlaku gól dát. Proto jsme dali šanci Honzovi Štočkovi, který sice hraje třetí ligu, ale má cit pro koncovku. Poslali jsme tam i Smejkala, abychom využili jeho výšku a byli nebezpeční při nakopávaných balónech," uzavírá Ladislav Minář.

autoři: ppe , mau
Spustit audio