Mladí fotbaloví reprezentanti trénují před kvalifikací na hřišti pod hlubockým zámkem

7. červen 2021

Jihočeský kraj se stal destinací, kam moc rád přiváží svůj tým trenér české fotbalové jednadvacítky Karel Krejčí. Vybral si krásné prostředí v Hluboké nad Vltavou

„Je to náš první společný sraz a zároveň vlastně poslední před ostrými zápasy, které nás čekají v kvalifikaci,“ říká Karel Krejčí, který musel program podřídit tomu, co dovolila epidemická situace.

Pozval tedy hráče na fotbalové hřiště pod zámkem v Hluboké nad Vltavou. „Mám to tady rád, jsou tu výborné podmínky pro přípravu. Ta covid doba není jednoduchá, v plánu jsem měl původně spíš soustředění v Rakousku, kde bychom mohli odehrát kvalitní zápasy, ale bohužel dostat tam soupeře nebylo možné,“ vysvětluje.

Hráči, kteří nenastupovali v profesionálních soutěžích, si přímo v utkání do míče už dlouho nekopli. Také proto je jejich chuť do tréninku extrémně veliká. Potvrzuje to Jihočech, fotbalista Sparty Matěj Ryneš. „Jsem za to rád, že jsme tady. Rok jsme nehráli, kvůli covidu nám zrušili soutěž, tak jsem rád, že tu jsem a mohu reprezentovat,“ dodává.

Čtěte také

Reprezentační trenér na jih Čech pozval 26 fotbalistů. Šest z nich už figurovalo ve výběru, který na jaře hrál na mistrovství Evropy ve Slovinsku.

Ostatní jsou v rolích nováčků, včetně kustoda Radomila Procházky. A možná byste se divili, jak prestižně právě on svoji pracovní příležitost bere. „Je to pro mě výzva dostat po dvanácti letech, co dělám kustoda v Budějovicích, šanci a mít lvíčka na prsou. Doufám, že to bude pokračovat, a když ano, tak budu pracovat, co budu moct,“ komentuje.

Program přípravy byl zaměřený hlavně na fotbalovou taktiku. Tým si společně zatrénoval, v nedalekých Českých Budějovicích odehrál modelové utkání. Fotbalisté odpracovali, co si naplánovali, a trenér Karel Krejčí nezapomněl ani na volný čas. „Chtěl jsem, aby se také podívali po Hluboké, zašli na zámek a na kafe, když se trošku rozvolnilo,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související