Mladí fotbalisté se můžou podívat na kvalifikační zápas ČR v Itálii

5. duben 2013

Od nápadu zpestřit si školní rok fotbalovým turnajem může vést cesta až na zápas českého národního týmu v Itálii. Taková je jedna z cen pro vítěze druhého ročníku Poháru Josefa Masopusta, kterého se účastní žáci středních škol z celé země.

Nejprve je ale třeba uspět v krajské kvalifikaci a jako první ji mají za sebou v Praze, kde zvítězli reprezentanti Střední školy stavební a zahradnické Jarov. Pořadatelům dělalo těžkou hlavu počasí. „Snažíme se, aby ty plochy byly hratelné. Pokaždé se nám to nepodaří, a proto hrajeme na ‚umělkách' a jsme rádi, že máme možnost hrát na umělých površích," říkal Petr Procházka, ředitel a duchovní otec turnaje pojmenovaném po legendě českého fotbalu.

Odměna pro mladé fotbalisty je velmi lákavá. Celková cena pro vítěze prvního ročníku byla složená z několika dílů. První díl byl trénink s Jakubem Dovalilem, trenérem České republiky do 21 let a další cenou byl výjezd na utkání Bundesligy mezi Wolfsburgem a Düselldorfem v minulém měsíci a podobné ceny chystají pořadatelé i v letošním ročníku

V plánu je opět trénink s Jakubem Dovalilem. „A co se týče výjezdu do zahraničí, tak tam máme v plánu výjezd na utkání Itálie-Česká republika v rámci kvalifikace MS 2014," dodává Petr Procházka.

autoři: jkb , jam
Spustit audio