Mistrovství republiky přineslo atletům Škody Plzeň deset medailí

10. srpen 2020 06:20

Úspěšné mistrovství republiky mají za sebou atleti Škody Plzeň. Na domácím utkání na městském stadionu na Skvrňanech vybojovali celkem deset medailí, čímž vyrovnali bilanci z minulého šampionátu v Brně.

Zlatý byl pro pořádající oddíl hned úvodní závod, ve kterém triumfovala kladivářka Lenka Valešová. „Byla jsem dost nervózní, ale ta nervozita mi paradoxně asi pomohla,“ popsala svůj triumf. Zkušená závodnice se o několik hodin později představila také v koulařském kruhu a brala bronzovou medaili, která ovšem byla pro tuto lékařku, původem z Domažlic, trochu zklamáním. „Chtěla jsem zlato a stříbro, nebudu skrývat zklamání, koule mi prostě nesedla, i když rozcvičování vypadalo dobře,“ přiznala.

Úspěšná Linda Suchá

Druhé zlato vyskákala pro Škodu Plzeň v dálkařském sektoru věkem ještě juniorka Linda Suchá, a to díky osobnímu rekordu 645 centimetrů. „Bylo skvělé, že jsem to skočila hned na začátku, ale holky skákaly úžasně, a bála jsem se až do konce, že mě ještě přeskočí. Doufám, že to není můj poslední titul,“ zhodnotila. Suchá také pomohla v sobotu večer sprintérské štafetě k bronzu coby finišmanka. V cíli byla sice čtvrtá, diskvalifikace soupeřek ale pro plzeňské kvarteto Adlerová, Hettlerová, Majerová a Suchá znamenalo medaili.

V neděli se Linda Suchá stala královnou plzeňského mistrovství, psychicky ustála úvodní dva přešlapy a nakonec výkon 13 metrů a 35 centimetrů znamenal osobní rekord a druhé republikové zlato. „Snažila jsem si nepřipouštět, že jsem favoritka, jsem ráda, že jsem vyhrála, ale určitě bych si představovala trochu míň křížků,“ uvedla.

Zlatá štafeta

Čtvrté zlato vybojovala na závěr šampionátu štafeta čtvrtkařek. Hettlerová, Suráková a Meczlová připravily pro finišmanku Terezu Petržilkovou výbornou pozici. „Děvčata nám připravila výbornou pozici a já jsem viděla, že holky, které byly před námi, předběhnu, takže jsem do toho dala úplně všechno,“ popsala Petržilková.

Stříbrnou medaili vybojoval výškař Jan Štefela, který zdolal laťku ve výšce 210 centimetrů. Stříbrná medaile se houpala také na krku Terezy Hrochové, která do posledního kola bojovala o titul na trati 3 kilometry překážek s Terezou Novotnou. O zlato přitom závodnice z České Lípy v plzeňských barvách přišla nad překážkami. „Soupeřka mě na každém vodním příkopu předběhla tak o pět metrů, a pak už bohužel nebyla šance,“ litovala Hrochová.

Bronzovou medaili vybojoval v konkurenci zkušených soupeřů diskař Jakub Forejt za 54 metrů a 28 centimetrů. V neděli pak mohla bronzovou medaili a osobní rekord 406 centimetrů slavit rovněž tyčkařka Tereza Schejbalová. „Jsou to smíšené pocity, jsem ráda, že vyšla medaile i osobák, ale peru se neustále s technikou,“ myslí si tyčkařka.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio