Místo lyží brusle, místo na terč na bránu. Biatlonisté si zpestřili letní přípravu hokejem

5. červen 2021 15:14

Lyže vyměnili za hokejky, asfaltovou dráhu za led. Řeč je o biatlonistech v letní přípravě, kterou si v liberecké aréně zpestřili hokejovým zápasem mezi sebou. Výsledek nebyl vůbec důležitý. Ani utkání samotné. Přesto na střídačku přilákalo kouče extraligového Liberce Patrika Augustu.

„Kluci! Máme tady pozorovatele a prý jestli to budete flákat, tak příště máte hokejový trénink,“ upozornil na hosta kouč biatlonistů Ondřej Rybář ještě před úvodním vhazováním.

Kromě Augusty se zápasu zúčastnil i bývalý gólman Bílých Tygrů Ján Lašák, ale jen virtuálně. V obou brankách totiž „chytaly“ jeho figuríny. Při samotném utkání nebylo moc času na odpočinek, na každé straně totiž byli jen dva náhradníci. Prostě kdo nemohl, vydal se na střídačku nabrat síly.

„Je to náročné. Když jsme chodili na jaře po sezoně, tak to bylo takové, že člověk byl ve fyzičce. Ale už jsem z toho vypadl, už teď nemám moc času na sport,“ popsal bezprostřední pocity při krátkém pobytu na střídačce Michal Šlesingr. Aktivní kariéru ukončil před rokem. Jenže ani pro ty mladší to nebyla žádná legrace.

„Je to úplně jiný pohyb než ty běžky, Tady to jsou krátké sprinty a na to nejsme stavění, jak to vypadá,“ komentoval Jakub Štvrtecký s tím, že i střelba mu jde lépe na biatlonové dráze. „Je to nádhera, protože je to zase nějaká hra do tréninku. Pro nás super,“ doplnil Ondřej Rybář.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související